1. Този форум използва бисквитки. С посещаването му, Вие се съгласявате с метода ни на тяхното използване. Научете повече.

Какво е това подагра ?

Дискусия в 'Дискусия на здравни теми', започната от Alena, 26 Авг 2018.

 1. Alena

  Alena Administrator
  Екип ZdravenForum

  Член от:
  1 Май 2013
  Постове:
  28
  Харесвания:
  4
  В съвременната медицина подагра е рядко заболяване. В Европа тази болест се среща при 2% от населението.
  При мъжете заболяването е по-често и се проявява най-вече след 40 г., а при жените - само след 55 (патогенезата на заболяването - при менопауза, с други думи, ефектът от естрогена върху процеса на отстраняване на пикочна киселина от организма). При младите хора, подрастващите и децата на практика не се появява заболявнаето.
  Подаграта уврежда ставите. Вторичната форма е по-често срещана.В 90% от случаите е засегнат големият пръст на крака.
  Болката се развива внезапно, първата проява се появява рязко и по-често през нощта, придружена от резки болки. Ускоряване на заболяването може да се предизвика от нездравословно хранене - преяждане, физическо претоварване, хирургични интервенции на ставите, стрес, прекомерна консумация на алкохол, травми. Болката започва с болки и кулминации в кратко време (един-два часа). Кожата в областта на възпаление изглежда блестяща, опъната, чувствителна. По време на увеличаване на болката възниква втрисане и висока температура.

  При провеждане на микроскопско изследване на синовиалната течност се откриват кристали на натриев урат. Това може да се наблюдава при 95% от пациентите.
  В продължение на много векове, хората са се опитвали да се справят с болестта, като се използвали какво ли не включително и магии, обаче, така и не е открито лечение. През всичките години са разработват комплексни методи за намаляване на възпалението и подобряване на обменните процеси.
   
 2. Teddy

  Член от:
  16 Окт 2015
  Постове:
  19
  Харесвания:
  0
  На никого не пожелавам, да пази бог от подобни болести..

  Мерси отнова за поста Alena :)
   

Сподели Страницата